MONOR VÁROSI SPORTCSARNOK

SPORTCSARNOKRÓL


Multifunkciós csarnok, mely sport- és rendezvényközpontként működik. Mivel a csarnok közvetlen közelében található a város sportpályája és a városi uszoda is, így a Balassi utcában egy valódi sportcentrum alakult ki Monoron.

 

Az épület hasznos alapterülete 4166 m2, az ülőhelyek száma max. 1030, nagy rendezvény esetén az épület maximális befogadóképessége (a küzdőtér használatával) 1500 fő. Az egész épület klimatizált!

 

Küzdőtér:


Az épület csarnoktere (küzdőtere) 44 x 22 m-es lesz (968 m2), ahol szabvány méretű futsal- röplabda-, kézilabda- és kosárlabdapálya van felfestve. Burkolata sportparketta. Az igényekhez alkalmazkodva, a fizikai lehetőségek figyelembevételével egyéb sportrendezvények megszervezésére is alkalmassá tehető. Padlóvédő burkolat leterítésével alkalmas koncertek, színházi előadások, szórakoztató rendezvények, kiállítások és konferenciák lebonyolítására is.

 

A gazdasági udvar felőli bejáraton közlekedve lehetőség van színpad felállítására, felépítésére, a technikai eszközök, berendezések telepítésére. Egy teltházas rendezvény végén a vendégek gyors és biztonságos épület elhagyásáról a főbejáraton kívül 5 db oldalsó kijárat gondoskodik, amely vészkijáratként is funkcionál.

 

A küzdőtér egy elektromos térelválasztó függönnyel 2 egyforma részre osztható, így akár párhuzamosan 2 különböző sport is űzhető a két térfélen a másik zavarása nélkül.

Azért, hogy se a nézőket, se a sportolókat ne zavarja az oldal irányból bevilágító fény, a csarnoktérnek nincsenek homlokzati nyílászárói, így a természetes megvilágításáról 16 db felülvilágító kupola gondoskodik.

 

Lelátók:

 

A kétoldali lelátó 984 fő részére biztosít fix ülőhelyet. Ezen felül 10 db akadálymentes ülőhely van kialakítva, melyek a küzdőtér síkjában találhatók és az előtérből szintemelkedés nélkül megközelíthetők. Ezeken felül további 36 mobil vagy 20 db akadálymentes ülőhely biztosítható/ alakítható ki az aktuális rendezvény igényei szerint a fix lelátók előtt.

Különtermek:

 

A csarnokban 2 db különterem került kialakításra. A nagyobb a küzdőtérre közvetlen bejárattal rendelkező "bemelegítő terem", ami 144 m2-es és a küzdőtérhez hasonlóan sportparketta burkolattal van ellátva.

  

A másik terem az emeleten található. A teremből ablakokon keresztül közvetlen rálátás nyílik a küzdőtérre, illetve egyik oldalfala tükörborítással rendelkezik. A terem mérete 137 m2 (6,7 x 20,5 m), burkolata PVC.

Ez a terem a rendezvények alkalmával az emeleti büfé kiszolgáló helyiségeként is funkcionálhat.

 

Öltözők:

 

A csarnokban 6 db 20-24 fős öltöző lett kialakítva, a hozzájuk tartozó vizesblokkal. Az öltözőkben egyszemélyes zárható öltöző szekrények is elhelyezésre kerültek. Külön lett kialakítva 1 db edzői öltöző, 1 db bírói öltöző, 1 db akadálymentes öltöző, mely edzői öltözőként vagy baba-mama szobaként is funkcionál, mivel pelenkázó is el lett helyezve benne.

 

Egyéb helyiségek:

 

Az épületben egyéb kiszolgáló és technikai helyiségek is ki lettek alakítva, amik a használók, a sportolók és a közönség magasabb színvonalú kiszolgálását hivatottak biztosítani. A csarnok rendelkezik központi hangosítással, hangosítás- és világítástechnikai teremmel. A már említett baba-mama szobán kívül a földszinten az öltözők mellett van egy orvosi szoba is. Az épület előterében van a ruhatár, valamint a büfé. Az emeleti különteremben nagyobb létszámú közönség esetén szintén kialakítható ideiglenes jelleggel egy kisebb büfé.

 

Parkolók:

 

A sportcsarnokba látogatóknak az épület két oldalán összesen 152 férőhelyes személygépkocsi parkoló lett kialakítva, melyből 4 db-ot a mozgásukban korlátozottak számára tartunk fenn a bejárat közelében. Az ide érkező buszoknak külön helyet tudunk biztosítani a parkolásra. A csarnok előtt összesen 150 férőhelyes kerékpártároló is telepítve lett.